Den här Kristi Himmelsfärdshelgen har jag ätit mumsiga grejer hos goda vänner.
Tom Axner bjöd på grymma miniraps när vi i Ljugarn på brunch. Jag tror hans hemlighet är calamataoliverna, som ger rapsen ett litet extra sting.
Tortillabröd
Pepparrotskräm (antingen gör du egen eller tar smaksatt Philadelphia)
Kallrökt lax i tunna skivor
Hackad isbergs- el romansallad
Gräslök
Rödlök
Finhackade Calamataoliver
Bre generöst med pepparrotskräm på bröden. Strö över alla ingredienser till fyllningen.
När man rullar ihop bröden är det viktigt att det blir riktigt tajt påpekar Tom. Låt dem sedan ligga i kylskåpet någon timme.
Ta ut dem, skär av ändarna på rullarna så att det blir raka snitt. Dela varje rulle två delar, lite snett, så att man får den snygga sluttningen när man ställer upp rapsen på ett fat.

Hos grannarna i När, Catharina och Ola Boston Cronholm, bjöds det igår på havskräftor. Tidigare på dagen hade vi stått lutade över deras kryddland som fullständigt exploderat av växtkraft. Catharina frågade lite panikartat vad man ska göra med såna mängder persilja, salvia och rosmarin och jag sa att allt man använder basilika till kan man också använda persilja till. Sagt och gjort, havskräftorna Ola och Catharina serverade var ugnsbakade med en "svensk pesto" av persilja, rosmarin och lite andra kryddor som de hittat i både landet och kryddskåpet. Dessutom en rejäl skätt vitt vin och olja. Innan serveringen toppat med riven parmesanost. Vem hade kunnat tro att rosmarin passar till havskräftor? Jag lovar, det gör det. Fantastiskt gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar