Desto större anledning att laga god mat. Själv har jag just landat i sommarhuset och om det nu inte går att vara ute och hänga i solen tänker jag satsa på en massa härlig matlagning istället. Här på Gotland, precis som överallt, finns det hur mycket goda råvaror som helst den här årstiden. Så nu kör vi.
Första kvällen hade Peter planerat en ljummen potatissallad och stekt lax. Enkelt och jättegott. Den goda dressingen är vägen till matlycka.
Salladen
2 personer
4 stora (eller 8 små) färskpotatisar
10 körsbärstomater, halverade
1 knippa sparris
1 stånd romansallad
½ stånd frissésallad (gärna röd)
100 gr chevre
Dressingen
3 vitlöksklyftor
1 citron
1 näve bladpersilja
1 näve basilika
några myntablad
1 dl olivolja
salt och svartpeppar
Medan potatisen kokade bakade jag vitlöksklyftorna i ugnen 30 minuter. Under tiden stekte Peter sparrisen lätt, skar den i bitar och blandade ihop ingredienserna till salladen. Utom osten.
När vitlöksklyftorna var mjuka tryckte jag ur dem ur sitt skal och mixade ihop med citronsaft, lite rivet skal från citronen (inte allt då blir det för strävt), örterna, olivolja och salt och peppar.
När potatisen var klar skar vi den i bitar och blandande ner den i sallden tillsammans med dressingen. Det är viktigt att potatisen blir ordentligt dressingkletig. Osten toppade vi av med på slutet.
Laxen
2 bitar som vi stekte och kryddade med salt och peppar.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar