Jag håller
med Lena och Ville, det kan bli så överraskande lyckat när man tar det där man
har och skapar något av det, som Lenas salsa på resterna i frukt- och gröntlådan
och Villes "tömma-kylskåpet"-recept. Ibland kan det bli
förfärligt också. Sen jag började bli riktigt, riktigt road av matlagning (och
föralldel, även om jag då säger det själv, hyfsat bra på det) har jag blivit en
sån som helst slaviskt följer recept, gärna med assistans av en mycket noggrann
hushållsvåg. Först när jag lagat receptet några gånger börjar jag
experimentera. Ängsligt? Ja kanske, men jag vill hellre att maten blir bra än
kreativ.
Det här innehöll min efter-julen-rens-chutney
(serverad till lammfärsbullar i en sås på rödcurry, kokos och
jordnötter)
-
Ett par clementiner
-
Ett par äpplen
- Lite torkad mango
- Ett par soltorkade tomater
- Lök
- Ättika
- Råsocker
- Kanelstång
- Salt
Koka ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar