Gästrecept
Igår gjorde jag debut som knäckebrödsbagare. Idag är det dags för ett till suveränt knäcke. En av mina favoriter, Eva Ramberg, gör ett helt underbart fröknäcke som jag bett att få lägga ut här på bloggen. Jag har smakat många sådana här fröknäcken och det är något som gör det här så extra mumsigt. Kanske är det majsmjölet som binder ihop det. Eller så är det för att det alltid är så trevligt när man hänger hos Eva och Peter.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifrigut8GWi4bsMg2u_f87qGgcHn7pW7D-nWP26d-1kUxE_2QyfsU67cH_oPuPGA3ZJvAqA6aITFNnMTkMzE1Ztq712HF82Wv9yTcnT6jo3UtjWzErjNN55k6gSlI2In47w2_bsqS9y04/s1600/2014-06-29+20.25.36.jpg)
2 dl majsmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
3/4 dl solrosfrön
1/4 dl pumpakärnor
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
flingsalt
Blanda alla torra ingredienser. I med oljan och sedan vattnet. Smeta ut i långpanna och strö över flingsalt. Grädda i 150 grader i ca 1 timme.
Servera som snacks eller, som här, med en god ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar