Jag började med att dra igång koket av 5-6 dl makaroner. Samtidigt kokade jag ihop en ostsås som jag sedan bara hällde över makaronerna och grönsakerna som jag lagt i en smörad ungsfast form. Sedan ställde jag in det i ugnen i ungefär en kvart. Och ut kom en härlig och snäll rätt. Lättäten är ett lite finare sätt att säga att den har konsistens som barnmat. Bara att skyffla in. Men åh så gott.
Till 4-5 portioner Macaroni and cheese behöver du:
6,5 dl makaroner
½ dl margarin
½ dl mjöl
5 dl mjölk
1,5 msk dijonsenap
1 mozarella (i påse)
1 burk ricottaost
1 dl riven parmensan
150 gr babyspenat (2påsar)
1 burk kronärtskockshjärtan
salt, peppar och ytterligare någon valfri krydda som passar med senap och som du har hemma.
Börja med att koka makaronerna enligt anvisning på paketet
Sås
Smält margarin i en tjockbottnad kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk. Rör hela tiden medan det kokar upp. Krydda med dijonsenap och salt och peppar. Om såsen är väldigt tjock kan du späda med lite vatten för den kommer att tjockna ytterligare av osten som snart ska i.
När såsen kokat ihop tar du den från plattan och rör ner en söndersmulad mozzarellaost, ricotta och riven parmesanost. Smaka till sist av om det behövs mer salt och peppar (såsen får inte vara alltför mesig) och kanske ytterligare någon krydda. Jag öste ner ganska mycket torkade provensalska örtkryddor i min sås.
Ta fram en ugnsfast form och häll i makaronerna. Bland ner 150 gram (två påsar) babyspenat och en burk kronärtskockshjärtan, som du hackat i mindre bitar. Häll såsen över och rör runt så att alla makaroner täcks. Ställ i ugnen på 200 grader i tjugo minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar