Gästkommentar
av Hélène Cassemar Jeansson
Du Ville karamelliserade ju
fänkål häromveckan och jag funderade på fler recept på denna lite svåra
grönsak. Nu har Hélène rådbråkat minnet och bidrar med sin goda fänkålssallad.
Och som en hälsning till att hon bor, och gör en grymt jobb för Rädda Barnen, i
Elfenbenskusten (och därmed har ett franskt tangentbord) behåller jag hennes
inlägg utan å, ä, ö.
Hélène:
Lena, receptet du berattade om ar ett av mina favoriter. Drar mig till minnes att man skivade fankalen i tunna skivor (helst med din lilla maskin da forstas), som man sedan lade i en marinad av olivolja, vitlok, lime, salt och peppar. Efter nagon timme i marinaden lade man ut fankalen pa ett fat och toppade med granatapple och fetaost. Enkelt och supergott!
Receptet hittade jag i en julkokbok vi fick som julklapp nar jag jobbade pa Forum Syd. Tror den var kopt pa Designtorget. Julen ar ju over for den har gangen, men vem vet, det kanske finns nagot gammalt restex kvar. Fanns mycket gott dar i! Bl a en cheesecake pa pepparkaksbotten toppad med apelsin och passionsfrukt. Men, det far bli ett senare inlagg - kanske pa temat gourmand!
Eftersom jag inte har någon bild
på Hélèns fänkålssallad får det istället bli en bild av Hélène strax innan hon och Pär lurade upp mig och Peter på vandring på Riddarholmens takåsar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar