Välkommen till "Vi vill ha mat", en mor-och-son-blogg som drivs i dialog mellan Ville och Lena Stjernström!
Den här bloggen handlar om mat, som handlar om kultur, skapande och hur vi uttrycker känslor.
Det handlar också om politik och om hur små och stora val i vår vardag påverkar oss själva och
människorna omkring oss. Vi älskar att laga, äta, uppleva och prata mat. Det här gör vi i bloggen:

  1. Lagar olika sorters mat och diskuterar dess roll i våra liv och samhällen.
  2. Skriver om mat som någonting större än vad som ryms på en tallrik eller i ett kök.
  3. Berättar för varandra vilka upplevelser vi haft av mat med vår egen livshistoria som bakgrund.
  4. Får tid att hänga med varandra. Att utmana oss själva och varandra att skriva och laga.

onsdag 26 februari 2014

Plötsligt händer det - Lena bakar en sockerkaka

Det var söndag och hockeyfinal häromdagen och det kändes som att det krävde kaffe och kaka framför tv:n.

Så här gick det till
Jag vispade 3 ägg och 2 dl socker pösigt. I micron smälte jag 200 gram mörk blockchoklad tillsammans med 150 gr margarin. Den härliga blandningen rörde jag sedan ner i äggvispet. I en annan skål blandade jag 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 3 tsk vaniljsocker och ½ dl kakao. Även den blandningen åkte sedan ner i äggsmeten. Till sist rev jag 200 gram färska rödbetor på grova sidan på rivjärnet och blandade ner
i smeten.

Så tog jag fram en sådan där gammaldags form som gör en rund, vågig kaka med hål i mitten. Smörade, täckte med ströbröd och hällde i kaksmeten. 175 grader stod ugnen på och 45 minuter var kakan inne.

Med tanke på hur det gick får vi väl kalla den för Silverkakan.
Innan serveringen pudrade jag som ni ser över lite florsocker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar