Så här gick det till
Jag vispade 3 ägg och 2 dl socker pösigt. I micron smälte jag 200 gram mörk blockchoklad tillsammans med 150 gr margarin. Den härliga blandningen rörde jag sedan ner i äggvispet. I en annan skål blandade jag 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 3 tsk vaniljsocker och ½ dl kakao. Även den blandningen åkte sedan ner i äggsmeten. Till sist rev jag 200 gram färska rödbetor på grova sidan på rivjärnet och blandade ner
i smeten.
Så tog jag fram en sådan där gammaldags form som gör en rund, vågig kaka med hål i mitten. Smörade, täckte med ströbröd och hällde i kaksmeten. 175 grader stod ugnen på och 45 minuter var kakan inne.
Med tanke på hur det gick får vi väl kalla den för Silverkakan.
Innan serveringen pudrade jag som ni ser över lite florsocker. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar