Till två personer använde jag 1 aubergine, 1stor gul paprika, 1/2 färsk vitlök, 150 gr chevre, 2 stora tomater, lite överbliven kokt färskpotatis (om du har, annars kan det uteslutas), saften från en halv lime, salt, peppar och lite färsk basilika.
Jag började med att skära auberginen i knappt centimetertjocka skivor som jag saltade och la på en tallrik med en tyngd på (tex en tallrik med en mortel uppepå). De fick ligga så en halvtimme så att saltet drog ur vattnet ur auberginerna. Sedan kärnade jag ur och skar jag paprikan i fyra delar som jag la med skinnsidan upp i en form och bakade i 250 grader i ugnen tills det var stora svart blåsor på skalen. Då tog jag ut dem och la paprikorna i en plastpåse, där fick de ligga i ungefär tjugo minuter. Sedan var det bara att dra av skalet och dela paprikorna i långa skivor.
När jag tog ut paprikorna åkte de halverade tomaterna, som jag stänkt med lite olivolja och saltat och pepprat, in i ugnen. De fick stå en kvart innan jag la dit lite tjocka potatiskskivor (de skulle bara bli varma i ugnen) i samma form och ställde in dem ytterligare fem minuter. De urvattnade auberginskivorna stekte jag i pannan och delade sedan även dem i breda skivor.
Medan grönsakerna bakades i ugnen hade jag skivat den halva färska vitlöken (även den gröna blasten) fint. Till sist blande jag de bakade auberginerna och paprikorna med vitlöken och den pressade limen. Så fördelade jag de varma grönsakerna på tallrikar, la dit de bakade tomaterna och toppade med chevre och basilika.
Rätten är klar så, men jag fyllde också på med lite rökt lax och en rostad brödskiva. Utesluter man chevren är det här en veganrätt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhncnzS69j_LkxkmLYfS1PC59mZGJVzeLIFjhpWqWgctp5lCxNW0Dl7hcqWolllZKKVgveFIZveXO7EX6YeNEWKF4vxhrJ432U-ovZ6R-ovuit5y39j2v3aikJzCs1LifPkHldTFDgG3-U/s1600/2014-07-01+18.19.15.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar