Gästinlägg av Estrid Bengtsdotter
Man är aldrig för mätt för fruktsallad och den går att äta morgon, middag, kväll, som mellanmål, frukost eller efterrätt. Dessutom går den ju att variera hur mycket som helst, med olika mer eller mindre nyttiga tillbehör, eller inga tillbehör alls. Här är en sensommarversion som vi smaskade på efter ett av årets första kräftkalas:
Man är aldrig för mätt för fruktsallad och den går att äta morgon, middag, kväll, som mellanmål, frukost eller efterrätt. Dessutom går den ju att variera hur mycket som helst, med olika mer eller mindre nyttiga tillbehör, eller inga tillbehör alls. Här är en sensommarversion som vi smaskade på efter ett av årets första kräftkalas:
Börja med toppingen:
Låt ett par dl mild naturell yoghurt rinna av i ett
kaffefilter.
Rör ihop med ett par matskedar crème fraiche, 1-2 tsk
råsocker och vaniljfrö.
Rosta olika nötsorter, t ex hasselnöt, pistage och
valnöt, i en torr stekpanna och hacka grovt.
Skär i fina små bitar:
1 äpple av någon god aromatisk sort
1 stort fast päron
1/4-1/2 gaiamelon
1/4-1/2 honungsmelon
Blanda med en en handfull smultron och några strimlade
myntablad.
Lägg upp i portionsformar eller några fina glas, klicka
på lite, ca 2 msk, av youghurblandningen på varje portion och strössla över
nöthacket.
/estrid
/estrid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar