Hej, min uppsats ska lämnas in den nionde så jag kommer inte vara långrandig. Hoppas du, käraste läsare, haft en bra jul-och-nyårs-period. Efter den nionde tänkte jag också tänka och skriva ut några nyårslöften med matanknytning, det var en kul idé mamma. Idag åt jag det här...
Det behövde gå snabbt, men jag ville ändå unna mig något gott, för idag har det gått bra. Så jag gjorde en pesto och kokade tortellini till. Haha han skämtar, tänker du som inte gjort pesto själv. Gjorde han egen pesto när det skulle gå snabbt? Japp. Den här peston är crejzy najs och går väldigt fort att göra. Jag gav bort två burkar av den i julklapp. Tyvärr kunde jag inte skriva om det innan jul som ett julklappstips, eftersom risken att bli avslöjad fanns. Hursomhelst, så här gör du:
Plocka av bladen från en planta basilika, lägg dem i en bunke tillsammans med två eller tre vitlöksklyftor, ungefär en deciliter olja, ett litet paket pinjenötter och 150-200 gram hackad parmesan. Ta fram stavmixern och kör tills du får rätt konsistens. Och just det, ett tips är att lägga peston i en glasburk och alltid ha ett lager olja högst upp. Det förlänger hållbarheten. Exakt varför kommer jag inte ihåg, och just nu orkar jag faktiskt inte kolla upp det.
Välkommen till "Vi vill ha mat", en mor-och-son-blogg som drivs i dialog mellan Ville och Lena Stjernström!
Den här bloggen handlar om mat, som handlar om kultur, skapande och hur vi uttrycker känslor.
Det handlar också om politik och om hur små och stora val i vår vardag påverkar oss själva och
människorna omkring oss. Vi älskar att laga, äta, uppleva och prata mat. Det här gör vi i bloggen:
Den här bloggen handlar om mat, som handlar om kultur, skapande och hur vi uttrycker känslor.
Det handlar också om politik och om hur små och stora val i vår vardag påverkar oss själva och
människorna omkring oss. Vi älskar att laga, äta, uppleva och prata mat. Det här gör vi i bloggen:
- Lagar olika sorters mat och diskuterar dess roll i våra liv och samhällen.
- Skriver om mat som någonting större än vad som ryms på en tallrik eller i ett kök.
- Berättar för varandra vilka upplevelser vi haft av mat med vår egen livshistoria som bakgrund.
- Får tid att hänga med varandra. Att utmana oss själva och varandra att skriva och laga.
lördag 4 januari 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar