Välkommen till "Vi vill ha mat", en mor-och-son-blogg som drivs i dialog mellan Ville och Lena Stjernström!
Den här bloggen handlar om mat, som handlar om kultur, skapande och hur vi uttrycker känslor.
Det handlar också om politik och om hur små och stora val i vår vardag påverkar oss själva och
människorna omkring oss. Vi älskar att laga, äta, uppleva och prata mat. Det här gör vi i bloggen:

  1. Lagar olika sorters mat och diskuterar dess roll i våra liv och samhällen.
  2. Skriver om mat som någonting större än vad som ryms på en tallrik eller i ett kök.
  3. Berättar för varandra vilka upplevelser vi haft av mat med vår egen livshistoria som bakgrund.
  4. Får tid att hänga med varandra. Att utmana oss själva och varandra att skriva och laga.

onsdag 1 januari 2014

Lenas nyårslöften

Tack Matilda för grönkålschipsreceptet. Och för att du gästade bloggen. Chipsen blev julens höjdare. Det tog några gånger innan jag hittade rätt kryddmängd och krispighet, men efter några supersalta omgångar, som fick gå raka vägen ner i komposten, fick jag in snitsen. Supergott.

Nytt år brukar innebära nyårslöften. Någon skrev på FB att man ska strunta i att ge en massa krävande löften. Varför börja året med att bekräfta att man är en usel människa som behöver ändra en massa saker för att bli bättre, smalare, nyttigare eller mer bildad? Jag håller med och presenterar här mina matnyårslöften till mig själv.

2014 ska jag:  
1. Äta lunch på stan oftare
2. Baka en sådan här tårta
3. Bjuda in till minst en matlagningsworkshop
4. Be Estrid Bengtsdotter att lära mig baka mandelmusslor
5. Äta mera skaldjur

6. Laga en Flygande Jakob för att se om det är så äckligt som det sägs (det var ju gott på 70-talet)
7. Bjuda Peter på råbiff någon
gång när han minst anar det
          
8. Anordna en ”tävling” för att få fram bästa
receptet/n på vegetarisk lasagne
             
9. Vara ännu mer frågvis när jag handlar fisk för att få tips och råd om tillagning och recept och alltid fråga var fisken på krogen kommer ifrån, även om det är lite jobbigt för både personalen och mig.
     


10. ÄTA MER FÄRSKA HALLON I SOMMAR, även om jag måste köpa dem dyrt i butiK.
Ä

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar