Välkommen till "Vi vill ha mat", en mor-och-son-blogg som drivs i dialog mellan Ville och Lena Stjernström!
Den här bloggen handlar om mat, som handlar om kultur, skapande och hur vi uttrycker känslor.
Det handlar också om politik och om hur små och stora val i vår vardag påverkar oss själva och
människorna omkring oss. Vi älskar att laga, äta, uppleva och prata mat. Det här gör vi i bloggen:

  1. Lagar olika sorters mat och diskuterar dess roll i våra liv och samhällen.
  2. Skriver om mat som någonting större än vad som ryms på en tallrik eller i ett kök.
  3. Berättar för varandra vilka upplevelser vi haft av mat med vår egen livshistoria som bakgrund.
  4. Får tid att hänga med varandra. Att utmana oss själva och varandra att skriva och laga.

måndag 4 augusti 2014

Evas sköna frön

Gästrecept


Igår gjorde jag debut som knäckebrödsbagare. Idag är det dags för ett till suveränt knäcke. En av mina favoriter, Eva Ramberg, gör ett helt underbart fröknäcke som jag bett att få lägga ut här på bloggen. Jag har smakat många sådana här fröknäcken och det är något som gör det här så extra mumsigt. Kanske är det majsmjölet som binder ihop det. Eller så är det för att det alltid är så trevligt när man hänger hos Eva och Peter.


EVAS FRÖKNÄCKE
2 dl majsmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
3/4 dl solrosfrön
1/4 dl pumpakärnor
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
flingsalt

Blanda alla torra ingredienser. I med oljan och sedan vattnet. Smeta ut i långpanna och strö över flingsalt. Grädda i 150 grader i ca 1 timme. 

Servera som snacks eller, som här, med en god ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar