Välkommen till "Vi vill ha mat", en mor-och-son-blogg som drivs i dialog mellan Ville och Lena Stjernström!
Den här bloggen handlar om mat, som handlar om kultur, skapande och hur vi uttrycker känslor.
Det handlar också om politik och om hur små och stora val i vår vardag påverkar oss själva och
människorna omkring oss. Vi älskar att laga, äta, uppleva och prata mat. Det här gör vi i bloggen:

  1. Lagar olika sorters mat och diskuterar dess roll i våra liv och samhällen.
  2. Skriver om mat som någonting större än vad som ryms på en tallrik eller i ett kök.
  3. Berättar för varandra vilka upplevelser vi haft av mat med vår egen livshistoria som bakgrund.
  4. Får tid att hänga med varandra. Att utmana oss själva och varandra att skriva och laga.

söndag 24 augusti 2014

Fruktsallad är liksom alltid rätt

Gästinlägg av Estrid Bengtsdotter





Man är aldrig för mätt för fruktsallad och den går att äta morgon, middag, kväll, som mellanmål, frukost eller efterrätt. Dessutom går den ju att variera hur mycket som helst, med olika mer eller mindre nyttiga tillbehör, eller inga tillbehör alls. Här är en sensommarversion som vi smaskade på efter ett av årets första kräftkalas:







Börja med toppingen:
Låt ett par dl mild naturell yoghurt rinna av i ett kaffefilter.
Rör ihop med ett par matskedar crème fraiche, 1-2 tsk råsocker och vaniljfrö.
Rosta olika nötsorter, t ex hasselnöt, pistage och valnöt, i en torr stekpanna och hacka grovt.

Skär i fina små bitar:
1 äpple av någon god aromatisk sort
1 stort fast päron
1/4-1/2 gaiamelon
1/4-1/2 honungsmelon
Blanda med en en handfull smultron och några strimlade myntablad.

Lägg upp i portionsformar eller några fina glas, klicka på lite, ca 2 msk, av youghurblandningen på varje portion och strössla över nöthacket.
/estrid




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar