Välkommen till "Vi vill ha mat", en mor-och-son-blogg som drivs i dialog mellan Ville och Lena Stjernström!
Den här bloggen handlar om mat, som handlar om kultur, skapande och hur vi uttrycker känslor.
Det handlar också om politik och om hur små och stora val i vår vardag påverkar oss själva och
människorna omkring oss. Vi älskar att laga, äta, uppleva och prata mat. Det här gör vi i bloggen:

  1. Lagar olika sorters mat och diskuterar dess roll i våra liv och samhällen.
  2. Skriver om mat som någonting större än vad som ryms på en tallrik eller i ett kök.
  3. Berättar för varandra vilka upplevelser vi haft av mat med vår egen livshistoria som bakgrund.
  4. Får tid att hänga med varandra. Att utmana oss själva och varandra att skriva och laga.

lördag 2 maj 2015

Lakrits lovers titta hit!

Evenemangstips

Att lakrits är en rot visste jag redan, men att man måste tillsätta ammoniumklorid till rålaktrits för att fixa saltlakrits, det lärde jag mig på lakritsprovning på Lakritsroten häromdagen. Om jag säger att ammoniumklorid också kallas salmiak blir det kanske lite mer bekant. I Finland kallas lakrits också för salmiak trots att salmiak alltså inte alls är lakrits. Och på Island är de snitsiga på lakrits i kombination med choklad. Holland är lakritsspecialister och den finaste lakritsroten växer i Kumbrien i Italien.  Ja, ni hör själva, det finns massor att veta om lakrits som man inte visste att man behövde veta. Men som är kul att veta om man som jag, älskar lakrits.

Ett tips är alltså att boka en provning och få ett par timmars rolig guiding. Efteråt vill man köpa hela butiken som givetvis är sprängfylld med härlig lakrits. Söt och salt, som pulver, karameller eller kola. Dyr finlakrits eller salmiakpastiller. Lakrits kombinerad med citron, hallon och blåbär. Teer, kokböcker och till och med hudprodukter med lakrits. Ett svart himmelrike helt enkelt.

www.lakritsroten.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar