Det här är mina matrelaterade nyårslöften för 2014:
- Bli bättre på att ta bilder på maten - På nyår var jag på en fantastisk middag där alla hade tagigt med sig tapas. Jag och två andra gjorde spetskåldolmar med svamp- och ostfyllning tillsammans med potatismos, rårörda lingon och brunsås. Nu tänker jag skryta, för någon sa: "Det där ser ut som någonting man skulle kunna beställa på den danska restaurangen Noma". Jag ångrar att jag inte fotade, för den bilden hade vart nice att posta här på bloggen.
- Träna på presentation - På nyår lyckades jag alltså att få maten att se snygg ut, men i övrigt är inte presentation något jag tränat på. Min inställning till presentation är lite ambivalent: på ett sätt är det ju inte så viktigt eftersom smaken ska stå i första hand, men va fan. Det är ju kul och ser bra ut..
- Äta helt veganskt i mars - I mars hålls den stora veganutmaningen, och även om jag inte anmält mig tidigt nog för att få en coach (!) tänkte jag hoppa på tåget...
- Laga mer efter recept - Med tanke på att jag improviserar rätt mycket i dagsläget känns det som att receptföljande skulle vara bra för mig och min utveckling. Behöver komma ur min comfort zone (kom gärna med tips)...
- Bjuda på fler middagar än jag gjorde 2013.
- Laga mat med minst tio ingredienser jag aldrig använt förut (alltså inte i en och samma maträtt) - Det här löftet har jag faktiskt redan påbörjat. Den första ingrediensen blev fänkål, och hur det blev kommer jag skriva om i nästa inlägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar