Färdigköpta (frysta) falafel är sorliga tycker jag. Torra och kompakta. Det spelar ingen roll hur mycket olja man vräker i pannan, de förblir hårda och rätt smaklösa. Egentligen är det inte speciellt svårt att göra dem från scratch. Men om man har lite bråttom, eller inte har allt hemma, kikärter, vitlök, maizenamjöl och allt vad det nu är, så finns det ett jättebra snabbalternativ. Jag hittade den här förpackningen på COOP och tänkte att det var värt ett försök.
Pulvret blandas med kokande vatten och får sedan stå och jäsa i 20 minuter. Om du vill kryddar du lite extra med färska örter, eller som jag, med smulad fetaost rakt ner i smeten. Du kan också rulla bollarna i sesamfrö innan du steker dem i rapsolja.
Eftersom jag som sagt tycker färdigfalafel är som stenar valde jag att steka mina ganska kort stund, bara så att de fick stekyta runt om och därmed höll ihop. I mitten var de fortfarande mjuka.
Det kanske inte blev världens snyggaste falafel. Men väldigt goda. Gjorda på en halvtimme.
Välkommen till "Vi vill ha mat", en mor-och-son-blogg som drivs i dialog mellan Ville och Lena Stjernström!
Den här bloggen handlar om mat, som handlar om kultur, skapande och hur vi uttrycker känslor.
Det handlar också om politik och om hur små och stora val i vår vardag påverkar oss själva och
människorna omkring oss. Vi älskar att laga, äta, uppleva och prata mat. Det här gör vi i bloggen:
Den här bloggen handlar om mat, som handlar om kultur, skapande och hur vi uttrycker känslor.
Det handlar också om politik och om hur små och stora val i vår vardag påverkar oss själva och
människorna omkring oss. Vi älskar att laga, äta, uppleva och prata mat. Det här gör vi i bloggen:
- Lagar olika sorters mat och diskuterar dess roll i våra liv och samhällen.
- Skriver om mat som någonting större än vad som ryms på en tallrik eller i ett kök.
- Berättar för varandra vilka upplevelser vi haft av mat med vår egen livshistoria som bakgrund.
- Får tid att hänga med varandra. Att utmana oss själva och varandra att skriva och laga.
tisdag 1 april 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar