Jag tänkte sticka emellan med två gotländska restaurangtips.
På skärtorsdagen åkte Ville och Vilda till fastlandet så Peter och jag drog iväg till Habibi Hablingbo och hälsade på Estrid och Siri Bengtsdotter/Holm. De hade just kommit till ön och vi var alla hungriga så vi slog en lov bort till MAGAZIN1 och fick härlig burgare, lammbiff och vegetariska kroppkakor.
Om du ska till södra Gotland i sommar, var säker på att du åker genom Hablingbo och stannar här. Förutom att Magzin1 är det trevligaste haket i Hablingbo bjuder Fannja och Peller på ekologisk, närproducerad och god mat till vettiga priser. Och behöver du sova över har de fem superfina rum i hotellet. Vissa kvällar kör de livespelningar i trädgården. Och så blir du serverad av bästa Sara R.
http://www.hotelmagazin1.com/ |
Det enda långa med Långfredagen i år var väl möjligen väntan på att Elsa och Hedda skulle landa i Visby klockan 3. Vi hade fint väder redan innan, men jag tror tjejerna tog med sig sommaren från Stockholm och Berlin. Påskhelgen har varit helt underbar med strålande sol varenda dag. En dag firade vi med att äta lunch på vårt eget lokala gatukök, HANSSONS LILLA KÖK precis på gränsen mellan När och Burs. Vi kan cykla dit när vi inte orkar lag mat själva. Och framför allt är det ett perfekt matställe efter en dag på Gotlands finaste strand, Herta.
Tjejerna festade loss på vad Hedda utnämnde till den bästa hamburgaren hon ätit på flera år. Peter och jag åt stekt strömmingsburgare med hemgjord senap.
Förra året var första året för Hanssons Butik & Trädgård och redan då hade vagnen öppet varje dag. I år utvidgar Hillevi med familj och kör kaffekalas varje tisdag och lammgrillning på torsdagskvällar. Och så finns marmelader, senap och färska ägg till försäljning.
Kolla dagar/tider för säkerhets skull på Gotlandsappen.
http://hanssonsgotland.se/ |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar