Välkommen till "Vi vill ha mat", en mor-och-son-blogg som drivs i dialog mellan Ville och Lena Stjernström!
Den här bloggen handlar om mat, som handlar om kultur, skapande och hur vi uttrycker känslor.
Det handlar också om politik och om hur små och stora val i vår vardag påverkar oss själva och
människorna omkring oss. Vi älskar att laga, äta, uppleva och prata mat. Det här gör vi i bloggen:

  1. Lagar olika sorters mat och diskuterar dess roll i våra liv och samhällen.
  2. Skriver om mat som någonting större än vad som ryms på en tallrik eller i ett kök.
  3. Berättar för varandra vilka upplevelser vi haft av mat med vår egen livshistoria som bakgrund.
  4. Får tid att hänga med varandra. Att utmana oss själva och varandra att skriva och laga.

måndag 21 april 2014

Inte bara hemlagat - restaurangtips Gotland

Mera påsk ska det bli. Vi ordnade middag en kväll för Rambergs och Johanssons och då lagade Ville en imponerande half baked, double glazed, pulled pork (var det så du kallade den Ville?). Vilda gjorde Pavlovatårta till efterrätt som också var himmelsk. Jag, och alla, väntar på recepten här på bloggen!

Jag tänkte sticka emellan med två gotländska restaurangtips.

På skärtorsdagen åkte Ville och Vilda till fastlandet så Peter och jag drog iväg till Habibi Hablingbo och hälsade på Estrid och Siri Bengtsdotter/Holm. De hade just kommit till ön och vi var alla hungriga så vi slog en lov bort till MAGAZIN1 och fick härlig burgare, lammbiff och vegetariska kroppkakor.



Om du ska till södra Gotland i sommar, var säker på att du åker genom Hablingbo och stannar här. Förutom att Magzin1 är det trevligaste haket i Hablingbo bjuder Fannja och Peller på ekologisk, närproducerad och god mat till vettiga priser. Och behöver du sova över har de fem superfina rum i hotellet. Vissa kvällar kör de livespelningar i trädgården. Och så blir du serverad av bästa Sara R.

http://www.hotelmagazin1.com/

Det enda långa med Långfredagen i år var väl möjligen väntan på att Elsa och Hedda skulle landa i Visby klockan 3. Vi hade fint väder redan innan, men jag tror tjejerna tog med sig sommaren från Stockholm och Berlin. Påskhelgen har varit helt underbar med strålande sol varenda dag. En dag firade vi med att äta lunch på vårt eget lokala gatukök, HANSSONS LILLA KÖK precis på gränsen mellan När och Burs. Vi kan cykla dit när vi inte orkar lag mat själva. Och framför allt är det ett perfekt matställe efter en dag på Gotlands finaste strand, Herta.

Tjejerna festade loss på vad Hedda utnämnde till den bästa hamburgaren hon ätit på flera år. Peter och jag åt stekt strömmingsburgare med hemgjord senap.

Förra året var första året för Hanssons Butik & Trädgård och redan då hade vagnen öppet varje dag. I år utvidgar Hillevi med familj och kör kaffekalas varje tisdag och lammgrillning på torsdagskvällar. Och så finns marmelader, senap och färska ägg till försäljning.
Kolla dagar/tider för säkerhets skull på Gotlandsappen.


vagnenrakt
http://hanssonsgotland.se/

 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar