När jag har så pass tunna filéer som de här brukar jag vika dem dubbla med köttsidan inåt och steka på skinnsidan. Efter några minuter vänder jag på paketen och steker andra skinnsidan. Det här gör att filéerna håller ihop. Det är ju tråkigt när fisk ramlar sönder. Och så är det snyggt när man serverar. Och det lilla knepet lärde jag mig på en fiskkurs som jag fick av Elsa i julklapp för ett par år sedan.
En öl och lite snacks medan vi väntar på att färskpotatisen kokar. |
Ville kokade sparrisen och morötterna en och en halv minut innan han stekte dem. Och så rörde Vilda ihop ett smör med ramslök som vi la på primörerna. Det blev grymt. Att vi också hade köpt en färdig limeaioli, ja det gjorde att vi hade två såser helt enkelt.
Uppläggning Ville style. |
Vi åt inte förrätt och då orkar en vuxen person en hel rödingfilé. De är som sagt ganska tunna.Till fyra personer var det lagom med två sparrisknippen, en knippa späda morötter, 1,5 dl aioli och ungefär lika mycket smör till ramslökssmöret.
I salladen la vi romansallad, avocado, rädisor och gurka. Och den här rätten görs lätt om till en veganrätt genom att ramslökssmöret görs med margarin, du steker i olja och skippar aiolin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar